Πληροφορίες Σεμιναρίων

Σεμινάρια Ιατρικού Βελονισμού - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα  μπορούν να συμμετάσχουν ιατροί κάθε ειδικότητας (ειδικοί και ειδικευόμενοι), καθώς επίσης και οδοντίατροι. Δεκτοί γίνονται και πτυχιούχοι της ιατρικής ή οδοντιατρικής σχολής, όπως επίσης και φοιτητές  των αντίστοιχων σχολών. Με τις υπ’ αριθμό 574/Α4/1191/21-2- 1980, Υ7α/ΓΠ 55092/27-7-2004 και Υ7α/ΓΠ 112046/30-1-2013 αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, ο βελονισμός αποτελεί αποκλειστικά Ιατρική Πράξη. Ήδη, στα περισσότερα ιατρεία πόνου των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας, εφαρμόζεται συστηματικά ο Ιατρικός Βελονισμός με μεγάλη επιτυχία, στα πλαίσια της ενιαίας ιατρικής.

Ο κύκλος της εκπαίδευσης στον Ιατρικό Βελονισμό,  διαρκεί 3 εκπαιδευτικά εξάμηνα (240 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης) και περιλαμβάνει συνολικά 16 σεμινάρια. Κάθε ένα από αυτά διαρκεί 15 διδακτικές ώρες και πραγματοποιείται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα. Κάθε χρόνο ξεκινάει ένας κύκλος στη Θεσσαλονίκη και ένας στην Αθήνα. Η έναρξη κάθε κύκλου εκπαίδευσης ξεκινά κάθε Οκτώβριο. Στόχος μας είναι η πλήρης και άρτια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ιατρών, ώστε μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, να είναι δυνατή η ασφαλής και αποτελεσματική εφαρμογή του Ιατρικού Βελονισμού. Στους συμμετέχοντες διανέμονται δωρεάν σημειώσεις με το εποπτικό υλικό.

 

Γιατί να εκπαιδευθώ στο βελονισμό;

 • Το θεραπευτικό μου πεδίο δεν εξαντλείται στα όρια της ειδικότητάς μου.
 • Διευρύνω τον επαγγελματικό μου κύκλο.
 • Ο βελονισμός είναι ιατρική πράξη ανώδυνη και αποτελεσματική.

 

Γιατί να μας επιλέξετε

 • Η πλειονότητα των ιατρών που εφαρμόζουν σήμερα τον βελονισμό έχουν εκπαιδευθεί στο ινστιτούτο μας.
 • Η εκπαίδευση γίνεται από τους πλέον έμπειρους ιατρούς – βελονιστές.
 • Τηρώντας την Ελληνική νομοθεσία εκπαιδεύουμε μόνο ιατρούς και οδοντιάτρους, διατηρώντας έτσι υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης.
 • Δωρεάν αναπλήρωση και επανάληψη σεμιναρίων της επιλογής των αποφοίτων και μετά το τέλος του διετούς προγράμματος.
 • Συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της εκπαίδευσης.
 • Πρακτική εξάσκηση – Πλούσιο εποπτικό υλικό.
 • Οργάνωση μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων σε δημοφιλείς εφαρμογές βελονισμού. Αισθητικός βελονισμός – Μεσοθεραπεία – Βελονισμός και επώδυνα σύνδρομα
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως σεμιναρίων σε περίπτωση που η δια ζώσης εκπαίδευση θα απαγορευθεί για οποιοδήποτε λόγο.
 • Δωρεάν διανομή αναλώσιμου υλικού για την πρακτική εξάσκηση κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ξεκινάνε κάθε Μάιο και διαρκούν εώς ότου καλυφθούν οι θέσεις των τμημάτων. Κάθε κύκλος σεμιναρίων ξεκινά τον Οκτώβριο.

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ:

ΤΜΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

MBC Business Center, 210-9639049, 210-9639050, www.mbc.gr, info@mbc.gr
Λεωφ. Συγγρού 110, 117 41, Αθήνα

 

ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΤΟLIA HOTEL
Λαγκαδά 13, (περιοχή Βαρδάρη), 54629, Θεσσαλονίκη

 

ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
Σάββατο: 10:00 - 14:00 και 15:00 - 19:00
Κυριακή: 09:00 - 13:00

 

ΔΙΠΛΩΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς εκπαιδευτικού προγράμματος σεμιναρίων βελονισμού και των αντίστοιχων εξετάσεων, οι ιατροί και οδοντίατροι που συμμετείχαν λαμβάνουν δίπλωμα παρακολούθησης του Ιατρικού Βελονισμού και εγγράφονται ως νέα μέλη της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Ελλάδας.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ιατρικού βελονισμού, με προσκεκλημένους καταξιωμένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις δραστηριότητες της εταιρείας μας περιλαμβάνονται μέχρι σήμερα πάνω από 25 διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια.