Σεμινάρια Βελονισμού

Σεμινάρια Ιατρικού Βελονισμού - 2ετής Κύκλος Σπουδών

Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα  μπορούν να συμμετάσχουν ιατροί κάθε ειδικότητας (ειδικοί και ειδικευόμενοι), καθώς επίσης και οδοντίατροι. Δεκτοί γίνονται και πτυχιούχοι της ιατρικής ή οδοντιατρικής σχολής, όπως επίσης και φοιτητές  των αντίστοιχων σχολών. Με τις υπ’ αριθμό 574/Α4/1191/21-2- 1980, Υ7α/ΓΠ 55092/27-7-2004 και Υ7α/ΓΠ 112046/30-1-2013 αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, ο βελονισμός αποτελεί αποκλειστικά Ιατρική Πράξη. Ήδη, στα περισσότερα ιατρεία πόνου των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας, εφαρμόζεται συστηματικά ο ιατρικός βελονισμός με μεγάλη επιτυχία, στα πλαίσια της ενιαίας ιατρικής.

Ο κύκλος της εκπαίδευσης στον Ιατρικό Βελονισμό είναι διετής (240 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης) και περιλαμβάνει συνολικά 18 σεμινάρια. Κάθε ένα από αυτά διαρκεί 18 ώρες και πραγματοποιείται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα. Η έναρξη κάθε κύκλου εκπαίδευσης ξεκινά κάθε Οκτώβριο. Στόχος μας είναι η πλήρης και άρτια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ιατρών, ώστε μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, να είναι δυνατή η ασφαλής και αποτελεσματική εφαρμογή του Ιατρικού Βελονισμού. Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν δωρεάν σημειώσεις με το εποπτικό υλικό.

 

ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

Έχουμε εκπαιδεύσει την πλειονότητα των ιατρών που εφαρμόζουν σήμερα το βελονισμό στην Ελλάδα.

  • Η εκπαίδευση γίνεται από τους πλέον έμπειρους ιατρούς – βελονιστές.
  • Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο ιατροί και οδοντίατροι για να συμβαδίζουμε με την Ελληνική νομοθεσία και να διατηρούμε υψηλό και το επίπεδο της εκπαίδευσης.
  • Δωρεάν αναπλήρωση και επανάληψη σεμιναρίων της επιλογής των αποφοίτων και μετά το τέλος του διετούς προγράμματος.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της εκπαίδευσης.
  • Πρακτική εξάσκηση
  • Πλούσιο εποπτικό υλικό
  • Πραγματοποίηση κάθε χρόνο μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων σε εφαρμογές βελονισμού με ιδιαίτερη ζήτηση, όπως π.χ. Αισθητικός βελονισμός – Μεσοθεραπεία κ.α.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ξεκινάνε κάθε Μάιο και διαρκούν εώς ότου καλυφθούν οι θέσεις των τμημάτων. Κάθε κύκλος σεμιναρίων ξεκινά τον Οκτώβριο και τελειώνει το Μάιο.

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ:

ΤΜΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

ALEXANDROS HOTEL,
Τιμ. Βάσσου 8, (Πλατεία Μαβίλη), 11521, Αθήνα

 

ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

LAZART HOTEL
Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη, (Μονή λαζαριστών),56430,Θεσσαλονίκη

 

ΔΙΠΛΩΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς εκπαιδευτικού προγράμματος και των αντίστοιχων εξετάσεων, οι ιατροί και οδοντίατροι που συμμετέχουν λαμβάνουν δίπλωμα παρακολούθησης του Ιατρικού Βελονισμού και εγγράφονται ως νέα μέλη της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Ελλάδας.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κάθε χρόνο η εταιρεία μας διοργανώνει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ιατρικού βελονισμού, με προσκεκλημένους καταξιωμένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις δραστηριότητες της εταιρείας μας περιλαμβάνονται μέχρι σήμερα πάνω από 25 μετεκπαιδευτικά σεμινάρια.