Βιογραφικά εκπαιδευτικής ομάδας

Η εκπαιδευτική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού Ελλάδας απαρτίζεται από  γιατρούς που διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην  άσκηση του Ιατρικού Βελονισμού, σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής περίθαλψης.
 
 
Έχοντας μετεκπαιδευθεί όλοι σε ανώτατα ιδρύματα ιατρικού βελονισμού της Ευρώπης και της Κίνας και συμμετέχοντας σε αντίστοιχες επιστημονικές εταιρείες του εξωτερικού, οργάνωσαν το πρόγραμμα των σεμιναρίων ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του σύγχρονου ιατρού.
  

Δρ Βασιλάκος Δημήτριος

Καθηγητής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ.

Εθνικής Αμύνης 40, 54623 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2313-05-25-65 ‪ ‪      

Τηλ (κιν): ‪ 6973 345 725

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Το 1979 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Ulm Δ. Γερμανίας με διάκριση: Cum Laude. Το 1980 ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Αναισθησιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ulm και την ίδια χρονιά έλαβε, κατόπιν εξετάσεων στην Ελλάδα, την Ειδικότητα της Αναισθησιολογίας. Από το 1982 μέχρι σήμερα διετέλεσε Επιμελητής, Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Καθηγητής και Διευθυντής Καθηγητής της Αναισθησιολογίας  και Εντατικής Θεραπείας ΑΠΘ / ΓΠΝ ΑΧΕΠΑ.
 • Από το 1976 ξεκίνησε στο Μόναχο της Γερμανίας τις σπουδές του επάνω στον Ιατρικό βελονισμό όπου παρακολούθησε επί 4 συνεχόμενα έτη εκπαιδευτικά σεμινάρια ιατρικού βελονισμού  δίπλα στους καθηγητές Frank Bahr και Paul Nogier. Tο 1979 μαθήτευσε στη διεθνώς αναγνωρισμένη πανεπιστημιακή σχολή της Βιέννης στην Αυστρία, δίπλα στον Καθηγητή χειρουργικής και Ιατρικού Βελονισμού Johannes Bischko. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων πήρε 2 διπλώματα Ιατρικού Βελονισμού του Πανεπιστημίου της Βιέννης το 1979. Το πρώτο επάνω στον σωματοβελονισμό και το δεύτερο στον ωτοβελονισμό.  Από τότε μέχρι σήμερα ασκεί τον Ιατρικό Βελονισμό συνεχώς.
 • Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται τέσσερα εκπαιδευτικά πανεπιστημιακά βιβλία και τρία βιβλία ιατρικού βελονισμού, καθώς και πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνόγλωσσα ιατρικά περιοδικά. Συμμετείχε επίσης ως εισηγητής – ομιλητής σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια και σεμινάρια ενώ διετέλεσε μέλος των τριμελών επιτροπών επίβλεψης 36 διδακτορικών διατριβών.
 • Είναι ιδρυτικό μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας από το 1987. Από το 1999 διδάσκει τον βελονισμό σε πτυχιούχους ιατρούς  στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρίας Βελονισμού Ελλάδος.

Ιστοσελίδα Δρ. Βασιλάκου Δημήτριου http://belonismos.net/

 


 

Αλεξανδρής Ιωάννης

Ειδικός Παθολόγος

Ρωμανού 27, 57019 Περαία, Θεσ/νίκη

Τηλ/Fax: ‪ ‪           2392027075     

Τηλ (κιν): ‪ ‪           6974034480      

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1977. Έλαβε την ειδικότητα του Ειδικού Παθολόγου το 1982. Εξασκεί τον ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ παράλληλα με την ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ στο ιδιωτικό του ιατρείο από το 1993, ενώ διετέλεσε διευθυντής ΙΚΑ Δήμου Θερμαϊκού επί 20ετία.
 • Ολοκληρώνοντας τον διετή κύκλο εκπαίδευσης, έλαβε το 1993 το Δίπλωμα Ιατρικού Βελονισμού από το ΕCPD (European Centre for Peace and Development) και το Ιπποκράτειο Κέντρο Βελονισμού. Μετεκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό στο Beijing College of Acupuncture & Orthopedics (Κολέγιο Βελονισμού και Ορθοπεδικής του Πεκίνου.
 • Διετέλεσε για 10 έτη Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Βελονισμού Ελλάδος. Υπήρξε αιρετό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Δήμαρχος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης από το 2007 έως το 2014.
 • Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια βελονισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1999 διδάσκει τον βελονισμό σε πτυχιούχους ιατρούς  στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρίας Βελονισμού Ελλάδος. Δημοσίευσε άρθρα για τον βελονισμό σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ το 2016 εξέδωσε το βιβλίο: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ"

 

 


 

Δρ Χαρίσιος Καρανικιώτης

Ειδικός Παθολόγος – Ογκολόγος

Εγνατία 54, 54624 Θεσσαλονίκη

Τηλ: ‪ 2310253193 Fax: 2310253191

Τηλ (κιν): ‪ 6944757495      

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ το 1991.
 • Ολοκληρώνοντας τον διετή κύκλο εκπαίδευσης, έλαβε το 1994 το Δίπλωμα Ιατρικού Βελονισμού από το ΕCPD (European Centre for Peace and Development) και το Ιπποκράτειο Κέντρο Βελονισμού. Μετεκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό στο Beijing College of Acupuncture & Orthopedics (Κολέγιο Βελονισμού και Ορθοπεδικής του Πεκίνου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Eκπαιδευτικού Iνστιτούτου Bελονισμού και της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας και από το 1999 μέχρι σήμερα συμμετέχει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες ως προσκεκλημένος ομιλητής.
 • Έλαβε κατόπιν εξετάσεων το 1999 την ειδικότητα της Παθολογίας και το 2004 την ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας. Το 2003 αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ με βαθμό «Άριστα».
 • Από το 1999 έως το 2001 διετέλεσε Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του 496 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και παράλληλα Επιστημονικός Συνεργάτης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου παρέχοντας εξειδικευμένη θεραπεία στους ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα.
 • Από το 2001 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης.
 • Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην Κλινική EUROMEDICA – ΓΕΝΙΚΗ, έχοντας δημιουργήσει την εξειδικευμένη ομάδα Oncology Plus. Βασικός στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης ογκολογικής φροντίδας, με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες του κάθε ασθενή.
 • Έχει δημοσιεύσεις σε πολυάριθμα ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά, συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, ενώ είναι κύριος ερευνητής σε διεθνείς  -παρεμβατικές και μη- κλινικές μελέτες.
 • ΕίναιμέλοςτηςΕταιρίαςΟγκολόγωνΠαθολόγωνΕλλάδας(ΕΟΠΕ), τουAmerican Society of Clinical Oncology (ASCO),  τουEuropean Society for Medical Oncology (ESMO), τουSociety of Integrative Oncology (SIA) καιεκπρόσωποςτηςΕλλάδαςστοInternational Council for Medical Acupuncture and Related Techniques (ICMART).

Ιστοσελίδα του Δρ. Χαρίσιου Καρανικιώτη http://oncology-plus.gr/

 


 

Ριζοπούλου Δέσποινα

Ειδική Παθολόγος

 

 • Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον Ιούλιο του 1997.  Μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Παθολογία και απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας τον Ιανουάριο του 2006.
 • Από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2014 εργάστηκε στην κλινική Euromedica – Κυανούς Σταυρός ως επιμελήτρια Παθολογικής κλινικής, υπεύθυνη Παθολογικού Εξωτερικού Ιατρείου και συνεργάτης του τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας.
 • Από τον Απρίλιο του 2014 αποτελεί μέλος της εξειδικευμένης ομάδας Ενοποιημένης Ογκολογίας - Oncology plus, όπου συνδυάζονται οι αρτιότερες επιστημονικά ιατρικές παρεμβάσεις και θεραπείες, με Εναλλακτικές ή Συμπληρωματικές τεχνικές για τις οποίες παρέχεται υψηλής ποιότητας τεκμηρίωση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Παράλληλα εργάζεται ως επιμελήτρια της Παθολογικής κλινικής στη Euromedica - Γενική Κλινική.
 • Εκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό παρακολουθώντας τον διετή κύκλο σεμιναρίων της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας και από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας, διδάσκοντας τον βελονισμό ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε γιατρούς και οδοντιάτρους.
 • Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Ν. Ραιδεστό όπου ασκεί τον ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ παράλληλα με την ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ.
 • Έχει δημοσιεύσεις σε πολυάριθμα ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά, συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, ενώ συμμετέχει ως ερευνήτρια σε διεθνείς  -παρεμβατικές και μη- κλινικές μελέτες. 
 
 

 

Παπαγεωργίου Νικόλαος

Νευροχειρουργός

 

 • Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1986. Έλαβε την ειδικότητα της Νευροχειρουργικής το 1995. Μετεκπαιδεύτηκε στην Οξφόρδη και στο Δουβλίνο.
 • Εκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό παρακολουθώντας τον διετή κύκλο σεμιναρίων του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού και της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας. Ασκεί τον βελονισμό από το 2011 με αντικείμενο κυρίως τον μυοσκελετικό πόνο.
 • Συμμετέχει σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Ιατρικής Εταιρείας βελονισμού Βόρειας Ελλάδας ως προσκεκλημένος ομιλητής.

 


 

Μαυρομάτης Χρήστος

Ρευματολόγος

 

 • Αποφοίτησε από Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πλέβεν της Βουλγαρίας το 1999.
 • Το 2008 ολοκλήρωσε το διετή κύκλο σεμιναρίων Ιατρικού Βελονισμού του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού και της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας.
 • Το 2012 αναγορεύθηκε Διδάκτορας Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» και το 2013 ολοκλήρωσε και έλαβε τίτλο Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Ιατρικής του ΕΚΠΑ με βαθμό επίσης «Άριστα». Το 2013 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Ρευματολογίας.
 • Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο όπου ασκεί τον Ιατρικό Βελονισμό παράλληλα με την Ρευματολογία.
 • Από το 2015 συμμετέχει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού και της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Ελλάδας ως προσκεκλημένος ομιλητής.
 • Έχει δημοσιεύσεις σε πολυάριθμα ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά καθώς και συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, ενώ είναι reviewerσε έξι εξειδικευμένα διεθνή ιατρικά έντυπα με αντικείμενο σχετικά με τον πόνο και τον βελονισμό.

 


 

Δρ. Κωνσταντινίδης Ηλίας

Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος

Εγνατία 100, 54623 Θεσσαλονίκη

Τηλ: ‪ ‪2310221150   Fax: 2310283509

Τηλ (κιν): ‪ ‪6973307470      

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έλαβε τις ειδικότητες της Ακτινολογίας και της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και εργάσθηκε επί επτά έτη στα Νοσοκομεία Moabit και Klinikum Steglitz του Βερολίνου. Αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Freie Universitat Berlin. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συγγράμματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 • Εκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό στη διεθνώς αναγνωρισμένη πανεπιστημιακή σχολή της Βιέννης στην Αυστρία και κατόπιν εξετάσεων έλαβε δίπλωμα βελονισμού του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Από το 1987 είναι ιδρυτικό μέλος της Ιατρικής Εταιρεία Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Eκπαιδευτικού Iνστιτούτου Bελονισμού και από το 1999 μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στις εκπαιδευτικές και μετεκπαιδευτικές δραστηριότητες.
 • Από το Φεβρουάριο του 1986 ασκεί αποκλειστικά την ιατρική πράξη του βελονισμού. Διετέλεσε ιατρός της ομάδας μπάσκετ του Άρη τη χρυσή εποχή του 1987, εφαρμόζοντας τον βελονισμό για την κινητοποίηση των ψυχικών και σωματικών δυνατοτήτων των αθλητών και τη γρήγορη αποκατάσταση των αθλητικών τραυματισμών. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ έχει πολυάριθμες εμφανίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
 • Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται τρία βιβλία για τον Ιατρικό Βελονισμό.

Ιστοσελίδα του Δρ. Κωσταντινίδη Ηλία http://www.iatrikokentrovelonismou.gr/

 


 

Κωνσταντινίδης Ιωάννης

Ορθοπαιδικός

 

 • Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου “Carol Davila” του Βουκουρεστίου. Το 2008 ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Α’ Ορθοπαιδική κλινική του Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» και  έλαβε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής.
 • Το 2005 ολοκλήρωσε το διετή κύκλο σεμιναρίων Ιατρικού Βελονισμού του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού και της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας και από  το 2012 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας διδάσκοντας τον βελονισμό ως προσκεκλημένος ομιλητής σε γιατρούς και οδοντιάτρους.
 • Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όπου ασκεί τον ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ παράλληλα με την ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ.
 • Έχει πολλές  ανακοινώσεις και συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.
 • Από το 2011 είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 

 

Ιστοσελίδα του Κωσταντινίδη Ιωάννη https://www.orthopaidikos.info/ 

 

 


 
 
 
 
Προσκεκλημένοι ομιλητές
 
Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007, την εκπαιδευτική ομάδα πλαισιώνουν με διαλέξεις τους πάνω σε εξειδικευμένα αντικείμενα της επιστήμης του ιατρικού βελονισμού, αναγνωρισμένοι και έγκριτοι διεθνείς ομιλητές, με πλούσιο ερευνητικό, κλινικό και διδακτικό έργο. 

 


 

Dr Francois Beyens
General Secretary of ICMART
rue de 1'Amazone, 62, 
Brussels 1060, Belgium.
Tel:             +32 2 539 39 00      
Fax: +32 2 539 36 92
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Prof. Dr Thomas Lundeberg
Professor of Physiology,
Department of Surgical Sciences
Section for Anesthesiology and Intensive Care, Karolinska Institute,
Stockholm, Sweden.

Dr Raphael Nogier 
Groupe Lyonnais
d'Etudes Medicales
Lyon, France.

 

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave