Το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδος είναι ένα πρότυπο κέντρο οργάνωσης και διεξαγωγής σεμιναρίων ιατρικού βελονισμού. Εκπαιδεύει κάθε χρόνο, ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς, φοιτητές της ιατρικής, και οδοντιάτρους, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

 

Το πρόγραμμα είναι διετές και διάρκειας 330 ωρών. Περιλαμβάνει 11 σεμινάρια  βελονισμού κατ’έτος τα οποία πραγματοποιούνται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα. Νέος κύκλος μαθημάτων βελονισμού ξεκινάει κάθε Σεπτέμβριο.

 

Συνδυάζοντας σε κάθε εκπαιδευτικό σεμινάριο, τη θεωρία με την πρακτική εξάσκηση επί πραγματικών ασθενών, επιτυγχάνουμε το στόχο μας, που είναι η δημιουργία επαγγελματιών στο βελονισμό. Σκοπός μας είναι η περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη των ιατρών και το όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

 

Το πρόγραμμα σπουδών είναι πιστοποιημένο από την ICMART. Η ICMART αποτελεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ιατρικού Βελονισμού, με έδρα τις Βρυξέλλες και μέλη της είναι ιατρικές επιστημονικές εταιρείες βελονισμού από όλο τον κόσμο.

 


Στην ιστοσελίδα θα βρείτε:

  • σε ότι αφορά την ιστορική εξέλιξη του βελονισμού χρήσιμες πληροφορίες από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα καθώς και το νομικό καθεστώς που διέπει την εφαρμογή του βελονισμού στην Ελλάδα
  • το πρόγραμμα και τη δομή που έχουν τα σεμινάρια βελονισμού που απευθύνονται αποκλειστικά σε γιατρούς και οδοντιάτρους.
  • ανακοινώσεις για τα καθιερωμένα ετήσια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια βελονισμού
  • πλήρη κατάλογο με τα αναλώσιμα (Link προς αναλώσιμα) που απαιτούνται για τον εξοπλισμό ενός ιατρείου βελονισμού.

Επίσης, θα βρείτε ερευνητικές εργασίες και άρθρα Eλλήνων και ξένων συγγραφέων που αφορούν την επιστήμη του ιατρικού βελονισμού, καθώς και εποπτικό υλικό που θα βοηθήσει τους σπουδαστές των τμημάτων επιμόρφωσης στη μελέτη τους.