Πληροφορίες Σεμιναρίων

Σεμινάρια Ιατρικού Βελονισμού - 2ετής Κύκλος Σπουδών

Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα  μπορούν να συμμετάσχουν ιατροί κάθε ειδικότητας (ειδικοί και ειδικευόμενοι), καθώς επίσης και οδοντίατροι. Δεκτοί γίνονται και πτυχιούχοι της ιατρικής ή οδοντιατρικής σχολής, όπως επίσης και φοιτητές  των αντίστοιχων σχολών. Με τις υπ’ αριθμό 574/Α4/1191/21-2- 1980, Υ7α/ΓΠ 55092/27-7-2004 και Υ7α/ΓΠ 112046/30-1-2013 αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, ο βελονισμός αποτελεί αποκλειστικά Ιατρική Πράξη. Ήδη, στα περισσότερα ιατρεία πόνου των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας, εφαρμόζεται συστηματικά ο Ιατρικός Βελονισμός με μεγάλη επιτυχία, στα πλαίσια της ενιαίας ιατρικής.

Ο κύκλος της εκπαίδευσης στον Ιατρικό Βελονισμό είναι διετής (300 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης) και περιλαμβάνει συνολικά 20 σεμινάρια, δηλαδή 10 ανά έτος. Κάθε ένα από αυτά διαρκεί 15 διδακτικές ώρες και πραγματοποιείται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα. Κάθε χρόνο ξεκινάει ένας κύκλος στη Θεσσαλονίκη και ένας κύκλος στην Αθήνα. Η έναρξη κάθε κύκλου εκπαίδευσης ξεκινά κάθε Οκτώβριο. Στόχος μας είναι η πλήρης και άρτια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ιατρών, ώστε μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, να είναι δυνατή η ασφαλής και αποτελεσματική εφαρμογή του Ιατρικού Βελονισμού. Στους συμμετέχοντες διανέμονται δωρεάν σημειώσεις με το εποπτικό υλικό.

 

ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

Έχουμε εκπαιδεύσει την πλειονότητα των Ιατρών που εφαρμόζουν σήμερα το Βελονισμό στην Ελλάδα.

  • Η εκπαίδευση γίνεται από τους πλέον έμπειρους ιατρούς – βελονιστές.
  • Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο ιατροί και οδοντίατροι γιατί θέλουμε να συμβαδίζουμε με την Ελληνική νομοθεσία και να διατηρούμε υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης.
  • Οι απόφοιτοι μπορούν να αναπληρώσουν και να επαναλάβουν τα σεμινάρια της επιλογής τους δωρεάν και μετά το τέλος του διετούς προγράμματος που παρακολούθησαν.
  • Παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της εκπαίδευσης.
  • Δίνουμε έμφαση στην πρακτική εξάσκηση 
  • Παρέχουμε πλούσιο εποπτικό υλικό
  • Πραγματοποίούμε κάθε χρόνο μετεκπαιδευτικά σεμιναρία σε εφαρμογές του βελονισμού με ιδιαίτερη ζήτηση, όπως π.χ. Αισθητικός βελονισμός – Μεσοθεραπεία, Ωτοβελονισμός κ.α.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ξεκινάνε κάθε Μάιο και διαρκούν εώς ότου καλυφθούν οι θέσεις των τμημάτων. Κάθε κύκλος σεμιναρίων ξεκινά τον Οκτώβριο και τελειώνει το Μάιο.

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ:

ΤΜΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

MBC Business Center, 210-9639049, 210-9639050, www.mbc.gr, info@mbc.gr

Λεωφ. Συγγρού 110, 117 41, Αθήνα

 

ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

LAZART HOTEL
Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη, (Μονή λαζαριστών),56430,Θεσσαλονίκη

 

ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
Σάββατο: 10:00 - 14:00 και 15:00 - 19:00
Κυριακή: 09:00 - 13:00

 

ΔΙΠΛΩΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς εκπαιδευτικού προγράμματος σεμιναρίων βελονισμού και των αντίστοιχων εξετάσεων, οι ιατροί και οδοντίατροι που συμμετείχαν λαμβάνουν δίπλωμα παρακολούθησης του Ιατρικού Βελονισμού και εγγράφονται ως νέα μέλη της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Ελλάδας.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ιατρικού βελονισμού, με προσκεκλημένους καταξιωμένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις δραστηριότητες της εταιρείας μας περιλαμβάνονται μέχρι σήμερα πάνω από 25 διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια.