Δρ Βασιλάκος Δημήτριος
Δρ Βασιλάκος Δημήτριος

Ομότιμος Καθηγητής Αναισθησιολογίας Α.Π.Θ.

Δρ Βασιλάκος Δημήτριος

Δρ Βασιλάκος Δημήτριος

Ομότιμος Καθηγητής Αναισθησιολογίας Α.Π.Θ.
Δρ Βασιλάκος Δημήτριος

Βιογραφικό Σημείωμα

 
  • Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
  • Το 1979 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ulm Δ. Γερμανίας με διάκριση: Cum Laude.
  • Το 1980 ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Αναισθησιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ulm και την ίδια χρονιά έλαβε, κατόπιν εξετάσεων στην Ελλάδα, την Ειδικότητα της Αναισθησιολογίας.
  • Από το 1982 μέχρι σήμερα διετέλεσε Επιμελητής, Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Καθηγητής και Διευθυντής Καθηγητής της Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΑΠΘ / ΓΠΝ ΑΧΕΠΑ.
  • Από το 1976 ξεκίνησε στο Μόναχο της Γερμανίας τις σπουδές του επάνω στον Ιατρικό βελονισμό όπου παρακολούθησε επί 4 συνεχόμενα έτη εκπαιδευτικά σεμινάρια ιατρικού βελονισμού δίπλα στους καθηγητές Frank Bahr και Paul Nogier.
  • Tο 1979 μαθήτευσε στη διεθνώς αναγνωρισμένη πανεπιστημιακή σχολή της Βιέννης στην Αυστρία, δίπλα στον Καθηγητή χειρουργικής και Ιατρικού Βελονισμού Johannes Bischko. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων πήρε 2 διπλώματα Ιατρικού Βελονισμού του Πανεπιστημίου της Βιέννης το 1979. Το πρώτο επάνω στον σωματοβελονισμό και το δεύτερο στον ωτοβελονισμό. Από τότε μέχρι σήμερα ασκεί τον Ιατρικό Βελονισμό συνεχώς.

 

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται τέσσερα εκπαιδευτικά πανεπιστημιακά βιβλία και τρία βιβλία ιατρικού βελονισμού, καθώς και πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνόγλωσσα ιατρικά περιοδικά. Συμμετείχε επίσης ως εισηγητής – ομιλητής σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια και σεμινάρια ενώ διετέλεσε μέλος των τριμελών επιτροπών επίβλεψης 36 διδακτορικών διατριβών.


Είναι ιδρυτικό μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας από το 1987. Από το 1999 διδάσκει τον βελονισμό σε πτυχιούχους ιατρούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρίας Βελονισμού Ελλάδος.

Το 2020 ορίστηκε Ομότιμος Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 
 
 

Email: vasilakos@acupuncture.gr

Phone: 2313052565 ‪ 6973345725

Web: www.belonismos.net

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 40, 54623 Θεσσαλονίκη

Επικοινώνησε μαζί μου